Import to Picasa does not work | Photos | Forums: Ask the Geeks!

Please ask your questions here (not in email) – we promise to respond here, no such promise with email. This is a benefit of membership. Here’s info  on how to post to this Q&A Forum.

You must be logged in as a Premium Member to Ask the Geeks a question. All are welcome to freely browse the Forums.

Avatar
Lost password?
Advanced Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
sp_TopicIcon
Import to Picasa does not work
March 23, 2013
12:49 pm
Avatar
MrsGeek
Admin
Forum Posts: 2903
Member Since:
July 2, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Q: HELP!! 

I cannot import photos from a camera chip, because I am unable to check the “removable drive(E)” box on import from in Picasa 3. What do I need to do? Did something change when Picasa 3 updated? I have Google Chrome on XP.
 
 
A: Apparently there is a bug in the latest update to Picasa.  It affects XP and Vista users and makes it impossible to import pictures from your camera card.  They are working hard to fix it, but it doesn’t affect everyone, so the cause is difficult to pinpoint.  Meanwhile you can use Windows to import your pictures to the computer.  Just use the camera card like any other storage device, you’ll see the photos in the DCIM folder – select them and copy, navigate to your Pictures folder and paste.  The next time you open Picasa, it will see them there.
 
 
March 23, 2013
8:53 pm
Avatar
MrsGeek
Admin
Forum Posts: 2903
Member Since:
July 2, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Follow up via email:

Thank you so much!! It worked like a charm, but I was so used to Picasa being so easy. Hope they can find the problem soon and get it fixed. But, as much as I am holding out to purchase a new computer, maybe it will have to happen soon just to keep up with the new stuff.  Thanks again, you made my day!!

April 1, 2013
8:40 pm
Avatar
MrsGeek
Admin
Forum Posts: 2903
Member Since:
July 2, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

They did fix the problem in the latest update.  Or, more accurately – they UNbroke it!

Here’s an article I wrote about it: http://picasatutorials.com/201…..a-updates/

April 5, 2013
1:21 pm
Avatar
MrsGeek
Admin
Forum Posts: 2903
Member Since:
July 2, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Another, similar question (we sure would appreciate it if people would post their questions here rather than sending email)

 

Q: I did the update from 3.9 136.07 to 3.9 136.19. Now, try as I might, I cannot upload pictures from my camera into Picasa. I am using a Kodak easyshare 2712 IS with an easy share printer dock. Need your help to get things working again

 

Two things: 

1. There is now a build 136.20 available – make sure to update again!

2.  Try alternate ways of getting your pictures on your computer – just use Windows (or Finder if on Mac) to copy the pictures from the camera card, and paste them into My Pictures/new-folder/   When you open Picasa you should see the new pictures.  If that works, then the problem is definitely with Picasa.

Let us know.

Forum Timezone: America/New_York
Most Users Ever Online: 301
Currently Online:
28
Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
THOMAS J PARKS: 157
Roxie Marston: 118
Barbara Dalderis: 106
Bob Brown: 96
David Cross: 89
guppy1: 76
Member Stats:
Guest Posters: 402
Members: 1160
Moderators: 1
Admins: 4
Forum Stats:
Groups: 3
Forums: 19
Topics: 2115
Posts: 7021
Newest Members:
Jack Hays, Jacqueline Williams, Mike and Pixie Meehan, Tammy Carter, Patrice Gallagher, Susan Bivins
Moderators: Jim Guld: 0
Administrators: MrGeek: 427, MrsGeek: 2903, Craig Biles: 0, David Carr: 1